Saturday, December 31, 2011

2:35 PM - No comments

Azam tahun BaRu....


Happy New Year 2012 Wallpapers HD


Ermm apa erkk azam tahun baru aku tahun niee….?? Haaaa azam thun bru aku nk tukar tphne laa tphne nie dah berkarat daa..dah masuk air…nk pakai tphne apa erk….?? Blackberry…?? Blueberry…?? Iphone..? Samsung…?? Nk tukr phne of coz laa kena simpan duit…cm mner nk dpt duit erk…??
Nk kena masuk ajen jualan lgsung ker…?? Atau nak jual top up jee…??
Kena fikir2 dah niee….agak2 mana lbh untung erkk…???
Umur pun dh meningkt niee
Dah 22 tahun…owhhh tidakkk dh tuaaa….hehehee
Aku kena menabung niee…cm mner erkk apa patut buat…

Tu dr segi ekonomi…
Dari segi pendidikan lak…
Aku nk belajar rajin2…sem nie aku kena pulun mesti kena dpt 4.00plat…
Then kelas mesti kena selalu hadir melainkan kalau kelas tu batal…ngeh2….
Asgmnt laakk mesti terus buat..jgn nk tgguh2 jee..
Nti kena cri tempt praktikall of coz laa aku nk cri tempt yg dekt then dapat elauun cikit…

Dari segi spiritual lak…
Aku kena bnyk kn baca yasiin bada setiap hari khmiss…
Kena baca al- quran selepas solat mgrib..spaya dpt ketengan jiwaa…..
Kena hafal surah bismillah lima n tujuh…
Kena selalu buat solat hajat dan sunat tahjjud malam hari…
Berzikir dan kena baca nama-nama allah sebelum study…..isnyaallaah ada keberkatan dalam hidup..
Cukuplaa berfoya-foya nieee….jgn lalai sgt….

0 comments: