Tuesday, January 24, 2012

8:58 PM - No comments

jaLAn...JaLAnnn...

Hari nie..
1st time kuar rumah sejak balik dari hostel hari tuh...
maklumlah...makan..tido..tgh cter jer kerja kat umah..
nak kuar pun nak g mana jer jeww...??
nak g dating pun xder sapa nak bawak...ermmm
lgpun bndr ngn umah aku jauh kot...sejam baru sampai..
pagi bgun..ciap2..
pakai baju kurung nak kuar...hehe
alaaaa...
ikot my mom pergi kenduri laa...dak kat pjbt kwen...
my dad x ikot...coz kerja ptg..aku..akak sulung ngn adik bongsu jer ikot...
yg dua lg tuh duk membutaa kt umah...huhuhu

(nie gmbr rekaan semata-mata tp bju pengntin tuh lbh kurg cm nie jgk)

x sempat nak ambik gmbr pengantin..
coz time dtg tuh dia duk bersanding...
perut aku lak dah memulas jer...g laa makan dulu...
lapaa...kang gastrik lak mkn lewat2..



aduishh nak2 tgk nasi minyak...perghhh...meleleh air liur...
lama x mkn nasi minyak pengantin..
nak tunggu aku kwen...hahhaa nti laa lmbt lagi...
xder sapa nak pun....huhu ~~ayt sedih jer...
betul apaa....ermmm
lupakan laa pasal tuh...
aku apa lagi...dengan kelaparan g laa makan dulu...
pastu dah sudah makan...
pengantin tu pulak pergi makan..
so x sempt nk ambik pic d'org..
lama2 kat ctu busan lak..
aku pun ajak mak aku balik....
"maa jom laa balik..puas dah duk kt ctu"
hehehe...
mentang2 dah dpt mkn free...hahhaa...~teruk kn...~

pastu mak aku bawak keta ajak g umah tok sedara aku kat PULAU RUSA...
mak aku cakap alang2 dah pergi berjalan tuh...
nti nak kuar susah pulak..

(nie pun rumah rekaan aku jer...hahaha)

ermm baru jer nak duduk...tok sedara aku hidangkan buah limau..ngn pisang...
ermm..tgk cm sedap jer pisang tuh...
aduishh x makan kang kempunan..
lagi pun kalau ikot my trade mark 
"org tgh frust nk ilang tension makan laa apa lgi...!!!"
hehe...makan laa pisang tu...
tp sebiji jer laa...nak rasaa...
sedap jgk...pastu aku tibai limau yg adik aku buka cikit...

tetbaa Mirah sepupu aku datang..
nek ketaa...
dia bawak keropok lekor
"alamak rezeki2..."~~hahahahaa
aku pun g solat zohor dulu..nti lewat lak...
then pas solat aku nmpk......


nyum2...sedapnyer....
apa lagi...ngaapppp....laaa
lama kot x mkn keropok lekor nieh....
sejak balik nie...x jamah lg pun keropok lekor niey....~~nyummm..nyummm...~~
alaaa mklumlaaa....nak2 duk tggnu niee...mkn keropok lekor laaa...ahaakkkss

balik dr umah tok sedara aku...
aku surh my mom singgah kedai buku jap...
nak pergi tgk buku...
ehem2...
kn dapat baucer percumaa...
apa lagi berjoli laaa....
tgk ctu...x kenaa...
tgk buku nie x kenaa...
ermm nak beli buku apa erk....??
xder pilihan sgt...
last2 aku x guna pun...
akak aku beli buku novel satu "SEJAM 2.50"
dr penulis "NORHAYATI IBRAHIM"
cm best jer...
adik aku lak beli buku latihan...
aku.....????
erghh.....saborr jer laaa....
x beli pape pun....
waaaaaa.....pokai2


(nie kdai buku tuh...nie real punyaa...)


pstuh balik laa...
apa lagi...lama2 duk kt cniee
abis baucer aku....waaaaaaa
tetba tgk msg ada org tphne
4 miskol...
seriuss aku x dgr....
aduisshhhh...!!!
apa ntah masalah phne aku nieee....!!!!
org kol x dgr lgsung...
pastu tgh2 msg...tetba phne mati pulak...mjur lepas antr msg....

balik tuh makan lagi....

(hehee...pulut duriann...)

sedapnyaaa...
marvelousss....nie my mom buat...
pergghhhh....
rugi sapa x makan....
sedap gler.....
thnkss mama...
sedap2...leh jual....hehehe


Wednesday, January 11, 2012

12:41 AM - 2 comments

~Bahaginye Dapat Pakwe Macam Die~




jilbab-kartun4

sy suka tengok jari awek sy..
cantik betul..sungguh!!
sampai takut nk pegang..
bkn takut patah..
tp takut 6ti kta org xleh tlg each other..
di satu hari yg giler forever depan Maha ESA..

sy suka tengok rmbut awek sy..
cantik betul..sungguh!!!!!
sebab 2 sy belikn tudung...
gkn sbb jeles org tngok..
tp takut 6ti terbakar dek api neraka..
di suatu hari yg giler forever..

sy suka tengok body awek sy..
cantik betul..sungguh!!!
sebab 2 sy belikn dia telekong..
spaya masa dia jmpa dgn kkasih die yg utama..
dia lg cantik dan brseri mghadapnya..

sy sedih tengok awek sy...
xtdo,xmakan rindu kt sy..
sy pun mcm 2 jgk...
ada problem yg sama...
die tnye ape ubatnya??
sy pun bg die Quran untuk penenag jiwa...
smoga lbih cintaknNya dr sy..

sy sedih tengok awek sy...
slalu pesan memo kt sy..
"makan,minum,drive elok2 tau"
"6ti awk sakit sy susoh ati bla..bla..bla"katanye...
tp bila tengok movie sama2,burn asar maghrib gitu....
die x kata satu aper pn..
brdosanya sy....

kesimpulannya sy mmg syg die..
nk jmpa die  giler forever..
yg forever pnya forever..
didunia dan akhirat trutamanya...
jnji nk share heaven sama2...
bhagia slamanya..

smoga kami slg mngingati..
dosa sndiri pn infiniti..
nk tnggung dosa dia lg plak lpas ni..
smoga kami mnginsafi diri..
Ya Allah ampunkn kami...
smoga kami dpt brsama slamanya 6ti..



ana-muslim

Saturday, January 7, 2012

8:35 AM - No comments

anDai mAsanYer BeLum tiBa.......




Ya Allah,

Andai masanya belum tiba,
Jangan izinkan aku untuk jatuh cinta,
Aku memohon agar Kau tunjukkan jalan,
Agar Kau tunjukkan aku tuntutun yang perlu aku lakukan,
Jauhkanlah aku daripada kemaksiatan,
Jauhkanlah aku daripada perkara yang tidak dapat memberi manfaat,
Dan jauhkan aku daripada perkara yang Engkau murkai,
Agar aku dapat menjaga diri.

Ya Allah,
Jika aku jatuh cinta,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu,
Jadikanlah aku yang mencintainya kerana agama yang ada padanya, 
Jika dia hilangkan agama yang ada dalam dirinya, 
Maka hilanglah cintaku padanya,
Sesungguhnya, cinta yang suci itu tidak buta.

Ya Allah,
Dan jika dia mencintai aku,
Biarkanlah dia mencintai aku kerana agama itu juga,
Asalkan dia tidak lebihkan cinta kepadaku melebihi cinta kepadaMu,
Supaya cinta itu bersemi di lembayung keredhaan-Mu,
Kerna dari situ lahirlah rahmah dan mawaddah dalam rumahtangga.

Ya Allah,
Jika ini bukan masanya,
Jika ini belum saatnya,
Dan jika Kau tahu kami belum bersedia,
Selamatkan kami,
Jarakkan kami,
Pisahkan kami,
Agar kami jauh dari khilaf yang merosak izzah dan iffah,
Agar kami tak mengundang murka-MU,
Agar kami dapat lebih menjaga hati,
Agar hati menjadi yang diredhai ilahi.

Ya Allah,
Andai dia bukan untuk ku,
Andai dia bukan jodohku,
Maka berilah ganti yang lebih baik buatnya,
Berikanlah dia insan yang benar benar terbaik buat kehidupannya,
Insan yang benar-benar mampu memimpinnya ke syurga-Mu,
Dan bantulah aku untuk memperbaiki diriku,
Agar aku kukuh dalam mencari cinta-Mu.