Sunday, February 19, 2012

3:33 PM - 1 comment

SeLAmat ULaNg tAhuN kElaHiraN




Selamat Hari Kelahiran ku Yg ke 22 Tahun....
thanks to all yg wish my bufday...
walaupun xder sambutan...
aku tetap gembira....
walaupun yg tersyg x ingt x n x wish...
xper aku redha...semua ini
ketentuan..
biarlah ianya pergi hanya tinggal kenagan...
semoga hari lahir ku yg ke 22 tahun ini
membawa seribu erti buat driku...
kuatkan semangat mu wahai farhanna....
walau pun disebalik cahaya kegembiraan...
namun ada yg membuat ku kesedihan...
biarlah...
cukuplah hanya tinggal kenagan antara kitaa....
teruskan laa hidupku 
sebagai

LiFe aS a StudEnt....

Tuesday, February 14, 2012

7:40 PM - No comments

caDar BoLa...Perghhhhh....glEww...arhhh...


Hehehe...
korang yg laki....
bacer tajuk nie mesti teruja kan nak tgk...
aku tgk pun perghhh...gler arh....!!!
cun dooooww...
hahahaha..
yg pompuan lak mesti beli nie..
utk hadiahkan kt pkwa korg kee...suami korg ker...datuk ker...ikot laa sape2 pun...huhu
cnfrm bertambah...++++ laa kasih n syg dowrg kt kamu...hehee
muaahhhhaha...

kalau dpt nie knfrm arh...tido lena tuh...
ahakss...
jom kita servey....;-)


 CADAR LIVERPOOL...hehe ape mcam...???



CADAR CHELSEA....perghhh cun gler..



CADAR MU....CADAR KU..ahakss...:-P...nie aku minat gler....nak beliiii....!!!!!




CADAR ARSENAL....x berminat sgt...yg niee...ahakss..;-P


Nie lak cadar untuk dak2 bujang yg selalu terjaga tiap2 malam asyik duk tgk bolaaa...
haaa nie bru laa di namakan...

GILLLLLEEERRR BOLLLAAAA....!!!!
TIDOO BOLAAAA....!!!!

uishhh "SMART GLER..."..hehee teruja betul aku tgk...

LIVERPOOL....mnat laa jgk..hehe



CHELSEA...cnfrmm mimpi singaa..ahakss..




MANCHESTER UNITED...I LIKEEE...MUAAHHH....<3<3




ARSENAL...JUAL..JUAL....HEHE...





apa mcm...?? nak beli ar tuh kn...kn...!!!! 
eley tgk muka pun dah tahu...
hehe....

for information ;-)
klik laa niee...
kalau nak beli.....
haaa...jgn lupaa beli kat aku satu...yg single pun xper..tp bg yg cadar MU  erk...hehehee


SElaMat MemBeli...;-)


Monday, February 13, 2012

6:10 PM - No comments

Sekolah VS Universiti...




Hari nie di petang yg kebusanan nie aden nk cter pasal "sekolah Vs universiti...."
bak kata my PA Prof. Azhari nak buat sesuatu tuh kita kena fikir sebab apa sesuatu tu wujud....
contoh yg dia selalu bg kat kami ialah "apa beza cawan dan piring....??" dia selalu jugak ajukan soalan time nak rehat tuh or sebelum dak2 yg len dtg ke kuliah.." berapa lebar tempat sesuatu parking...?"" berapa ukuran jalan raya...? kadang2 bab "lucah" pun ader gak dia tnyaa...tp dah biasa so wat x tahu jer...x ambik serius sgt...kdg2 geli jgk dengar tp last2 terfikir jgk...tiap2 yang wujud di muka bumi ni ada fungsi..ukuran..reka bentuk..dan peranan nyer yang tersendri...

Persamaan sekolah dan universiti...
of coz korg sendri pun tahu juga..sekolah dan universiti adalah tempat untuk aku dan rakan-rakan untuk mencari ilmu pengetahuan sebanyak mungkin..belajar hidup bergaul di sekolah..belajar untuk memahami sesuatu budaya..walaupun bunyi dan perkataannyer berbeza tapi ianya mempunyai maksud yang sama iaitu dimana mengikut kefahaman den ler..huhu " dimana ialah tempat sesorang itu belajar dan mencari ilmu pengetahuan demi mencapai kejayaan hidup"...

Perbezaan pulak..huhu nie juz crte den semasa di sekolah dan di universiti..


Sekolah ;-)                  


Tiba2 teringat zaman sekolah2 dulu...ermm rindu jgk kat member2 lama shbt time sekolah dulu..tp x mungkin masa itu akan berulang kembali...1st time masuk sekolah aku gerenti ler...dak baya2 aku time tuh cnfrm nagis laa time nak masuk sekolah tuh..aku...?? enth aku pun x ingt ler...huhu..aku masuk sekolah nie juz for dak2 pompuan jer sekolah dak laki kat sebelah jer...huhu..so xder time ler nak ngorat2..kenyit2 mato ker...hahaha..dak laki pun x nmpk...ahakss..yg der pun pak cik jaga ngn tukang kebun..pastu abg2 kantin...hahahaa....cikgu laki tuh of cos laa xkn cikgu perempuan jer ader...x syok er nak belajor...huhu...
So bgun laa nak pergi sekolah..of coz laa time pepagi tuh my mom n dad dah sediakan makanan sarapan n bawak bekal ler...bawak btol air besar gntung kat kepala..hehe takot hilang..tp bapak aku bg jgk laa duit nak belanja dlm rm1 jer...x cam adik2 aku skrg nie...huhu pas tu heret laa bek swan..yer laa mklum laa buku men tibai jer semua buku nak bawak time tuh...patut ler berat semcam jer beg nak trik...hahahaa....1st tuh memg  laa mak n ayh aku antr laa pergi sekolah..lagi pun akak aku ader jgk time tuh drjh 4..tp sekolah x sama dia sekolah cina..aku sekolah perempuan..huhu..so kurg2 dia dpt tgk kn aku...time skolah jgk ader lah smbut bufday2 nie nak2 dak chinese laa dorg..tp yg aku suka nyer sebab dpt jajan ler...huhu yer laa dorg dah pack2 utk dak2  satu kelas..pastu nynyi laa "happy bufday" then dia bg jajan yg dalam pack tuh sorg stu...time balik pulak aku selalu tunggu dak2 yg sekali satu tempat ngn aku coz nak tunggu bas sama2 (nak balik sama laaa katakn..hehe)...then x lama lepas tuh dah abis ler darjah 6..so masuk pulak sekolah menegah..juz sama jer situasi cuma ken baju dah   bertukar color...bukan kena clorox...bukan jgk turun warna...hehe..tp dah memg undang2 negeri malaysia kot sekolah menegah dak pompuan kena pakai ken warna biru..dak laki lak suar hijau pekat x pekat sgt ler...yer laa juz untuk membeza kat dak sekolah rendah ngn dak sekolah menegah...cuba fikir ???
kalau baju semua n seluar sama...?? cnfrm korg pun x tahu nak beza kn mana satu dak sekolah mengah n mana satu dak sekolah rendah..lgpun skrg badan2 dak sekolah rendah pun lebih kurg jer...huhu tertukar lak tuh..so tht's why ader undang2 pemakain pakaian sekolah...then masuk sekolah menegah..aku masuk sekolah campur bukan air batu campur tp sekolah yg ader laki n perempuan...so ader improvement lah cikit..heheehe (haaaa nk ckp aku gatai ler tuh...x bek2 dosa2...huhu) so alhamdulilah aku dpt menyesuaikan dri ngn dorg semua nie..tp mula2 tu jnggal jgk laa rser...nak bertegur semuaa...pe ke jadahnyer....!!! kering air liur..so borak2 ngn dorg time perlu jer..mklum laa aku kn pemalu...hhaahaha ahaksss...hihi....
masuk sekolah menegah nie duit belanja pun up ler cikit...hehe dalam rm 2 kot...aku pun x ingt..hehee..tp kadang2 tuh still bawak bekal lg...yer laa dah mak masak bawak laa lg pun seng x payah makan kt kantin nak beratur ler tuh laaa....time cuti aku ngn member kuar lepak ler jalan2 dekt megamall 1st timekuar ngn meber2 time form 2 kot kalau x silap bru mak aku bg keluar..tuh pun setakat g jalan2 lepak2 men game kt "capcome" alaa cm men keta daytona erk...hehe suka gler men gme tuh cnfrm kalau aku g stu men gme tuh..kalau gme yg masuk coin dpt gula2 anak patung erkk..?? masuk berpuluh ribu kali pun x dpt bek x payah...buang duit jer..hehehe memg masuk tempt tuh dh buang duit...nie dah men gme dpt gula2 n tedybear tuh x dapt apa2 dua kali kot buang duit..muahahaha....so pd sapae nk men tuh aku nasiht kn bek korg men game keta ker..moto ker..kurg2 nmpk jgk laa kn...huhu...


Universiti ;-)                 

Ermmm pejam celik dah besaoww pun..hehe x sangka alhamdulilah dapat jgk aku masuk universiti bukan jadi pencuci tandas kat universiti bukan jugak jd tukang kebun kt universiti n bukan jugak jd tukang masak dekt universiti...nie semua kerja yang halal n ley masuk unversiti....tol x...?? hehe tp yg paling utamanyer ialah aku dapat menjadi pelajar di sebuah universiti iaitu "UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA"..walaupun my 1st choices ialah UKM dalam cos chemical science tp xper jnji dapat masuk universiti....bukan mudah sebenarnyer...sedangkan nak isi borang nak masuk U nie pun susah..of coz laa mula2 nak kena ada duit kt atm...hehe then baru boleh beli no pin kemasukan ke universiti..pastu nak kena ada laptop..aku time tuh kat mtrik of coz laa duk lepak kt cc tuh...nak mengisi borang nie...then adalah step2 yg tertentu...tp masalah jgk..nak pilih U pun satu hal yer laa kena laa ader pengetahuan tentang U kat malaysia nie n tnya senior2 yg dah masuk U...jgn jdi cm aku sudah...hehee belajar len time sekolah ngn mtrik masuk U ambik cos len..hahahaa...yerlaa aku dah abis pikir dah tuh...time sekolah belajar "civil Enginering" time mtrik "sains fizikal" time U "human resource development"...so tht's why nak masuk U nie n nak isi borang kena ukur baju dibadan sendri...nak kata result aku x bgus time mtrik xder jgk..coz aku pikir kalau ambik enginering susah...nak2 subjek "mate" nie....?? erghhhh setakat kira2 kacang dalam bakul...gula2 dalam balang tuh boleh laaa..hehehe..nie kena kira berapakah kacang soya yang digunakan dalam air kacang soya dalam kotak minuman tuh  erghh...??? pengsan aku...hahaha x terkira jawapannyer....so pikir punya pikir sah n cnfrm aku x nak ambik engineering..lg pun susah aku kn perempuan nak kena duk kt site...nti dah mengndung...hehe sush pulak cm cikgu aku time kt teknik...so dia terpaksa tukar pekerjaan..yerlaaa nak berehat...tido x cukup kerja siang malam...so my choice ambik ler jurusan yg aku pilih nie...hhuhu lgpun 3 tahun jer x panjang...pastu leh ambik master lak...huhu insyallah amin...;-) eh nie bru permulaan...hahaha dah melalut pnjg lak..huhu then dah masuk universiti...1st masuk tuh nagis x....?? jap aku ingt...erkkk...hehee ader kot...tp xder laa cm bby nak susu tuh...juz sekejap jer maklumlaa cti time tuh lama...duk umah lama kn..tetba kena berjauhan ngn fmly..hahaa ank mnjaa..kwang2...lg pun time tuh x ley nak tido ler..x biaser sgt ngn tmpt tuh...ermm then beg2 barang kena angkt sendri tp mjur mak ayh ader so ley angkt kn jgk..hehe
tp sem seterusnya aku laa kena angkt sendri barang2 aku...huhu...yerlaa hidup kena berdikarikn xkn tuh pun nak mintak tolong mak jgk...cnfrm kena sekeh ngn nti...hahaha..pastu bgun pagi kena bgun sendri..mner der mak n abah nk kejutkan..nak tepon aku pg2 kejutkn....huh..kopak krdt dorg..hihi so tht's why aku memerlukan jam loceng dan jam telefon...hehe untk kejutkn aku..walaupun kekdg tuh aku tutup balik jam tuh bilaa bunyi....huhu so daah masuk universiti nie xder dah gantung2 botol air kat leher nie..juz aku gntung kad matrik jer...hehe yerlaa untuk pengenalan dri..mau x nti nak pergi SS ngn nek bas x dibenrkan oleh driver bas n jaga...huhu tht's why as a student kad mtrik mesti berkepit jer ngn aku...kadang2 driver x check sgt pun...hehe aku pun selalu terlupa jgk nk bawak...tp x selesa laa..aser semacam jer kalau x pakai kad mtrik nie...huhhh....time makan pun juz dgn member2..laa lepak kat cfe...duit lak mujur ader org sponsor..hehehee erghhh haa ingt aku ader suggar dady ar tuh...no2...eeeyewww seraammm jeee...hahaha of coz laa sponsored by PTPN...hehehe almak nti kena byr balik ler....huhu yerlaa nasib x menyebelahi coz mintak JPA x dpt..huhu lgpn result mtrik x dpt 4.o flt pun...huhu..mujur ader jgk...kira okey laaa tuh...kalau x nak mkn aper kn...so kita harus bersyukur....time kt U nie jgk..dtg kuliah bawak beg xder dah cm sekolah rendah tuh..hehee bawak bek alaa ladies gtuh....hahaha yerlaa juz letak nota n pen..ringan  jer kn..pastu xder lak buku teks...fuhhh xderlaa berat beg aku...hihihi...nak lepak ngn meber2 pun ley jer ...huhu haa tp xder laa smpai malam2 ingt2 jgk...lepak2 pun juz men bowling..tgk wayang n karoke..tuh laa aktiviti yg selalu kita org lakukan kalau ader masa laaa...huhu time sekolah xder cm niee...huhu under my mom n abah ler...kena cntrol...hihi timekat universiti nie jgk bnyk benda yg kita belajar seperti join aktiviti sukan..aktivi camping ler..cm2 time sekolah..xder laa sgt huhu juz duk bilik prep jer stdy..huhu...stu lg ialah asgment..time sekolah kena buat kerja sekolaah then esok tuh dah kena antar...kalau x ciap kena denda jalan itik..ketuk ketampi..yg paling x ley aku lupa ialah kena jln itik gara2 subjek "lukisan kejuruteraan aku x siap" erghhh hehe aku bukn reti sgt..hehe tp mjur stu kelas x siap...hahaaa...so stu kelas kenaa...perghhh bengkak jgk betis n peha then...hehe lenguh sey...x cyer cuba ar try...knfrm kurg 5 kg berat badan korang...hahahaha so time kat universiti lecture bg asgmnt kita buat tp bukan antr esok so dia bg laa due dte..kurg2 dalam mggu 2nd dia bg dia sruh antr mggu ke 10 so kita org ader dua bulan nak ciapkan...aper macam....?? besstkn duk kt universiti nie...hehe tp tu laa selalunyer mggu ke8 bru ler terheggeh nak cri tuh laa nie laaa..hehe..tp mencabar owhh....haha then kena wat presentation..kat sekolah ader....?? xder sgt kn juz buat peta minda cm tuh jer..tp xx dpt mrkh pun kn...heheer. tp kat universiti it is about 10 % carry mark tuh...tgk memg ler cikit...cuba kertas exam korg tuh 78 mrkh..conth laa..then dua mrkh lg nak dpt A...so x ker nayer namanya..
so tht's why presentation tuh amat bermakna bg student2 cm aku nie...huhuhu....so kalau ley bolot semua mrkh tuh...lg stu asgmnt kalau x siap dia effect mrkh kita...x cm kt sekolah dulu kalau kerja sekolah x siap juz kena rotan jer x pun ketuk ketampi...tp time exam mrkh xder dia potong pun kn sebab kerja sekolah x ciap....huhu tol x...??

so sebenarnya ader kelebihan dan ader kekurangan ada persamman dan ada perbezaan so fikir2kan laa erk..hihihihi di sebalik dua tempat nie...huhu tp yg penting kita sebagai pelajar kena laa belajar taw...jgn ingt nak enjoy jer...hehe tuh aku ler tuh...hahahhaa....





6:00 PM - No comments

~~~Hargai aNugerah cIntA....~~




Bayangkan anda mencintai seseorang tetapi orang itu tidak mencintai anda, tentu menyakitkan. Tetapi, anda lebih kecewa apabila anda mencintai seseorang tetapi tidak mempunyai keberanian untuk memberitahu apa yang anda rasakan.

Percaya atau tidak, anda memerlukan seminit untuk tertarik kepada seseorang, sejam untuk menyukai seseorang, sehari untuk mencintai seseorang tetapi mengambil masa seumur hidup untuk melupakan seseorang yang anda cintai.

Mungkin Tuhan sengaja menemukan kita dengan seseorang yang tidak sepadan sebelum kita ditemukan dengan orang yang sehati sejiwa. Justeru, apabila kita bertemu dengan orang yang tepat, kita akan mengetahui betapa berharganya anugerah itu.

Cinta adalah ketika anda dibuai perasaan, kesabaran dan romantis dalam suatu hubungan serta mengetahui bahawa anda amat mengambil berat mengenai si dia.

Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika bertemu seseorang yang sangat bererti bagi kita, namun akhirnya kita terpaksa membiarkan dia pergi. Ketika pintu kebahagiaan tertutup, yang lain terbuka.





Tetapi kadangkala kita menatap terlalu lama pada pintu yang tertutup itu sehingga kita tidak melihat pintu lain yang terbuka untuk kita. 

Teman yang terbaik adalah individu yang sentiasa berada di sisi, berasa seronok ketika bersama dan dia tidak pernah mengatakan apa-apa selain tetap menyokong anda dari belakang.

Memberikan seseorang semua cinta tidak pernah menjamin bahawa mereka akan mencintai anda.

Jangan mengharapkan cinta sebagai balasan, tunggulah sampai cinta itu berputik di dalam hatinya. Tetapi jika tidak, pastikan dia tumbuh dalam hatimu.

Ada hal yang sangat ingin anda dengar tetapi tidak akan pernah anda dengar daripada seseorang yang anda sukai. Tetapi jangan sampai anda menjadi tuli walaupun tidak mendengar luahan hatinya.

Jangan pernah mengucapkan selamat tinggal jika anda masih ingin mencuba. Jangan menyerah selama anda berasa masih ada harapan. Jangan pernah berkata anda tidak mencintainya lagi walhal tidak sanggup membiarkan dia pergi.

Cinta datang kepada mereka yang masih mempunyai harapan walaupun sering dikecewakan. Cinta hadir kepada mereka yang masih mempercayai, walaupun kerap dikhianati. Cinta juga menghampiri mereka yang masih ingin mencintai, walaupun berulang kali disakiti dan kepada mereka yang mempunyai keberanian serta keyakinan untuk membina kembali kepercayaan. Janganlah mudah berputus asa.

Jangan melihat daripada wajah, itu boleh menipu. Jangan melihat kekayaan, itu boleh luput. Berharaplah kepada seseorang yang dapat membuatmu tersenyum kerana sebuah senyuman dapat membuat hari yang gelap menjadi cerah.

Berharaplah anda bertemu seseorang yang dapat membuat anda tersenyum. Ada saat dalam kehidupan apabila anda sangat merindukan seseorang, ingin menemui dan memeluknya.

Berharaplah anda dapat mimpikan si dia, pergilah ke mana saja anda ingin kunjungi, jadilah sesuai dengan keinginan anda kerana anda hanya hidup sekali dan satu kesempatan untuk melakukan apa diinginkan.

Semoga anda memperoleh cukup kebahagiaan, cukup dugaan untuk membuat anda kuat, cukup penderitaan untuk membuat anda menjadi manusia yang tabah dan cukup harapan untuk membuat kamu berbahagia.

Selalu letakkan diri pada posisi orang lain. Jika anda berasa itu menyakitkan, mungkin ia akan menyakitkan orang lain.

Orang yang bahagia tidak perlu memiliki yang terbaik dalam segala hal. Mereka melakukan yang terbaik dalam segala hal. Kebahagiaan bukan bagi mereka yang menangis, mereka yang terluka, mereka yang mencari, mereka yang mencuba.

Cinta bermula dengan senyuman, tumbuh dengan kemesraan dan berakhir dengan air mata. Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang dilupakan, Anda tidak dapat melangkah dengan baik dalam kehidupan hingga anda melupakan kegagalan dan rasa sakit hati.

Ketika lahir, anda menangis dan semua orang di sekeliling tersenyum. Hiduplah dengan hidupmu, justeru ketika anda meninggal dunia, anda satu-satunya yang tersenyum dan semua orang di sekeliling menangis. 

5:50 PM - No comments

CintA.....oR.... LoVe....






Suatu masa kita akan bertemu seseorang yang keunikannya sehaluan dengan kita, kita bersama dengannya dan jatuh ke dalam suatu keanehan yang dinamakan cinta. Ada sesuatu yang tidak ingin kita lepaskan. Seseorang yang tidak ingin kita tinggalkan. Tapi ingatlah, melepaskan bukan akhir dari dunia, melainkan awal suatu kehidupan baru. Kebahagiaan ada untuk mereka yang menangis, mereka yang disakiti, mereka yang telah mencari dan mereka yang telah mencuba. Kerana merekalah yang dapat menghargai betapa pentingnya orang yang telah menyentuh kehidupan mereka. 



Cinta yang sejati, adalah ketika kita menitiskan air mata dan masih mengingatinya, ketika kita masih menunggunya dengan setia, ketika dia mula mencintai orang lain tapi kita masih boleh tersenyum. Apabila cinta tidak tercapai, bebaskan diri, biarkan hati kembali melebarkan sayap dan terbang ke alam bebas lagi. Ingatlah, bahawa kita mungkin akan menemukan cinta dan kehilangannya, tapi ketika cinta itu mati, kita tidak perlu mati bersamanya. 

Seseorang yang kuat bukannya mereka yang selalu menang, melainkan mereka yang tetap gigih ketika mereka jatuh. Entah bagaimana dalam perjalanan kehidupan, kita belajar tentang diri sendiri dan menyedari bahawa penyesalan tidak seharusnya ada. Hanyalah penghargaan abadi atas pilihan-pilihan kehidupan yang telah kita buat. 

Mencintai bukanlah bagaimana kita melupakan, mendengar, melihat dan melepaskan tapi bagaimana kita memaafkan, mengerti, merasakan dan bertahan. Lebih berbahaya menitiskan airmata dalam hati, dibandingkan menangis tersedu-sedu. Air mata yang keluar dapat dihapus, tetapi air mata yang tersembunyi mengguriskan luka yang tidak akan pernah hilang. 

Dalam cinta sesama manusia, kita sering sukar untuk menang. Tapi ketika cinta itu tulus, meskipun kalah, kita tetap menang hanya kerana kita bahagia dapat mencintai seseorang lebih dari kita mencintai diri sendiri. Akan tiba saatnya di mana kita harus berhenti mencintai seseorang bukan kerana orang itu berhenti mencintai kita, tapi kerana kita menyedari bahawa orang itu akan lebih bahagia apabila kita melepaskannya. Sebaliknya, apabila kita benar-benar mencintai seseorang, jangan lepaskan dia, jangan percaya bahawa melepaskan selalu bererti kita benar-benar mencintai. Berjuanglah demi cintamu, itulah cinta sejati. Lebih baik menanti orang yang kita inginkan daripada berjalan bersama orang yang sedia ada. Kadangkala, orang yang kita cintai adalah orang yang paling menyakiti hati dan kadangkala teman yang menangis bersama adalah cinta yang tidak kita sedari. 



2:13 AM - No comments

time Cuti Vs time stdy...???



bilaa time nk cuti jer semuaa happy...
gembiraa jer kn...ciap kemas beg..baju dah siap masuk dah padahal cuti lg sebulan..
nie laa terlampau excited sgt...huhu
aku...??
erghh xder laa smpai cm tuh sekali...terok bebenor...huhu
kurg2 dua tiga ari nk balik bru kemas...
coz aku dah biaser dah duk berjauhan dr fmly...so xder laa excited sgt..
tp kdg2 tu dtg juga teruja tuh tp nak2 time nak rayer ler....hehehe
maner x nyer..
time sekola menegah duk asrama
time tuh aku ler 1st duk kt asrama...hehe
coz gara2 bapak aku kena pindah tempt kerja...
aku x nk duk sekolah merchang tuh..dah laa tinggi lenguh nk nek..
tandas laa cm apaa....
air lak jap der jap xder...cm ner tuh...??
bukn merungut tp cm tuh laa..hehe
(taktik nak tukar sekolah...hahahaa)
pada hal...aser cm terpinggir jer
maklum laaaa time masuk tuh semua dh kenal..so
aku dh time nk exam pmr bur nak masuk kelas kt sekolah tuh...layan jer laaa...
ehhh dah terpesong dh nie..huhu
haa then pastu aku dpt mtrik lak kt tangkak...fuhhhh
bukan men jauh lg tuh...nek bas 8 jam kot...
kebas punggung den....
nak x nk terpaksa laa...hehe demi mengenggam segulung kertas mahjung....muahahhaa
yer laa nk kata sijil 
mtrik juz layak tuk masuk u jer...
so time u laa bru betul ayt tuh...
"demi mengengam seggulung ijazah..."

pastu alhamdulillah dpt UPM..
walaupun jauh nyer lebih kurg sama jer dr tgkak...
8 jam jgk nek bas....
tp apo kn daya...
hehe..
alaaa nie laa nikmat "life as a student"
tol xx....???
kalau x time kerja...nek bas lg ker...?? huhu
of coz x kn...nek kenderaan pejabat ler..hihihi
berbalik kepada tajuk di atas...
tu laaa...
ermmm time stdy cibuk jer nak balik umah...nak buat tuh laa nie laa...
nk kerja laaa....
tp bila dah cuti...??
haramm...duk tercogok jer laa
eheehehe
besaw kn bdn org ckp
tp tuh laa
x semua yg kita rncg tuh menjadi...
nie kuasa Tuhan....
apa2 pun bersyukur laaa..
coz dpt jgk kita rehat dr mentelaah ulang kaji pelajaran...
duk rehat2 bersama2 keluargaa..
makn keropok lekor cicah budu...eyeww...?? ader ke...enthlaa belasah jer laa....hahaha
nti dah kwen kang...sush pulak ..kena jaga laki lak kn...hehhee
time stdy pulak
time kita nak belajar...
nak fokus pada mata pelajaran..
dan nak belajar apa itu erti kehidupan sebenar di luar sana...
belajar erti bersosial dengan kawan2..
belajar erti menghormati org lain..cm2 laa...nk sbut..bnyakk...yg pentig
sekali belajar bertanggungjawab terhadap dri sendri...
pergi belajar tuh ingt....!!
bukan nk men2 jer...
enjoy2 jgk tp stdy 1st okey....!!!!!


"tak usha...tak berjaya...
tak berjaya...tak kerja...
tak kerja....tak ke naye....????"

so buat ponat jer p belajo ponat2 ulang alik sano snie...
p kejo bas...nk g kelas...hehe
sanggup berlapo...mkn meggi...huhu..
tido x cukup buat asgmnt...hihi
pergi join aktiviti tuh...aktiviti nie...
jadi atlet kolej....lari jauh2 sampai x der ruang dah nak lari...ehh nie cm kena kerja anjang jer...hahaa
apo lagi....??
jadi...!!

dapatkan ijazah anda dgn ketekunan dan semngt yg berkobar2...
n of cos laa pointer mantap der....huhu
kurg2 dpt gak kerja...betol x...???
so....
nie sekadar peringatan untuk dri sendri dan rakan2 yg mengenali dri ini....huhu
belajar laa betol2...sya doa kan kalian juga berusha untuk mencapai kejayaan dalam hidup mahupun di dunia dan di akhirat...amin...



Thursday, February 9, 2012

1:38 AM - 2 comments

Ku KeCewa DgN sIkaPmu....





Entah mengapa aku rasa aku benar kecewa dgn sikap mu...
aku gelarkan kau "Mr Teddy"
ermm entah laa..
aku x tahu sebenarnya apa yg engkau cuba nyatakan kepada ku..
kenapa kau membuat aku cm nie...??
sesungguh nya dalam hati aku cuma ada kamu...
sesungguhnya bertapa sukar untuk aku melupakan mu..
walaupun perkenalan kita singkat..
tp bila hati sudah jatuh cinta..
air gula pun rasa manis.....
kentut pun org ckp bau wangi jer...
tiap2 ari aku ngis..rindu kn diaa...
tp apakn daya ku..
mungkin antra kita sudah tiada jodoh..
kau buang aku...
semata2 kerana sikap aku yg suka merajuk...
kau cakap aku ego....??
ermm xper laa..
kenapa kau x pernah bg aku peluang utk membetulkan semua ini..
aku tagih cinta dr kau tp kau...??
ermm tp xper..aku mengerti...
disebabkan itu aku percaya pada ayat ini...
"mungkin antra kita tiada jodoh"
semua kenagan antra kita akan ku jadikan memori yg terindah..
aku tahu aku x secntik bidadari..
x sekaya roti kaya..
tp aku punya hati dan perasann...
ermm xper laa aku redha mengapa semua ini terjadi..
aku maafkan kamu...



Kalau tak mampu mencinta, jangan pernah sentuh hati seseorang,
kalau tak mampu setia, jangan pernah mengukir janji,
kalau tak mampu menggenggam hubungan, jangan pernah beri harapan,
kerana hati manusia itu
Terlalu bernilai untuk disakiti,Terlalu mahal untuk disia-siakan,
Dan terlalu berharga untuk dihancurkan..

Pesan pada DIRI..
Jangan tersalah memberi HATI pada insan yang tak sudi..
Pada insan yang tak mengerti.. Kerana, sekali kau memberi, selamanya dia di HATI..
Kerana, sekali kau dilukai, sampai bila-bila tetap kau ingati..

Pesan lagi pada DIRI..
Hati-hatilah dalam memberi HATI sebab ia hanya untuk insan yang tahu menghargai betapa tingginya nilai sekeping HATI.


1:20 AM - 2 comments

BEnGangnyeR....!!!






ari nie sampai jer kt pjbt my mom...
aku pun sruh mak aku on pc..
then mak aku kwar jap dr ofis g kt kaunterdepan jap..
aku pun apa lg..
open the google n search "FACEBOOK"
aik mak aku x sign out ker..
pastu aku terfikir yg si dak nur kasih tuh ckp yg dak tgkak tuh letak pic aku..kt fb dia...
so aku nak pastikan aku check sndri kt fb diaa..
ergh...
nie yg aku panas ati sgt...
maner laa dia dpt gmbr aku...dah laa suka2 ati jer ambik dr fb aku..
pastu tetba aku teringat
"SHAZWAN LC"
owhhh...bru aku taw saper sebenarnyer...
menyamar erk...patut laa aku aser len mcm jer status dia post kt wall aku...
cm ader yg x kena jee...
siap tulis kt gmbr tuh syg dia...
bley blaa laa aku bukan mkwa ko lg...
ko yg wat masalah ngn aku saper sruh...
dulu aku syg kt ko tp ko wat aku cm nie...
sedri tnggung laa...
then aku msg kt akak dia ngn abg ngah dia ckp sruh padam gmbr aku...
erghh geram kot...
suker2 ati jer ambik gmbr aku...dh laa post kt fb lak tuh..
x mintak izin nak ambik..
ermmm sbr2 
mkin dilayan aku yg sakit jiwaa...
then aku remove dia dr fb mak aku...hahaha padan mukaa...
seriuss mkin lama mkin aku benci lg ader laa....



Wednesday, February 8, 2012

12:08 AM - 2 comments

Pekerja KFC kurg ajar....???


bru on FB..then tetba aku tertarik dgn video nie...
dan video nie baru jer di upload 56 minit ago...
kejadian nie berlaku dekat kfc i city shah alam...
isyh2 cam2 laaa...
bawak besabar..smuanya bisa di atur dong...
cm nie ker rakyat malaysiaa...??
agak2nyer dorg nie x sempat belajar sivik kot tu laa pasai jd cam nie...
aduishh...
org tuh dah tunggu sejam kot last2 samapi turn dia ckp 
ayam dah xder..
kecian2...lenguh kot tunggu
setahun aku x prnh pulak kfc kehabisan ayam....??
ermm pelik jgak nie...??
nak kata selsema burung ....???
haaa...H1N1 x....?? erkkk
isyhhh xnk2....
nie juz pendapat aku jer laa...
sebagai pekerja kita harus laa bersabar dgn 
pelbagai karenah pelanggan nie...
maklum laa dia kn customer kitaa..
kalau xder customer cm mner kita nak dapat gaji...??
cam mner bos nk bg duit...??
so kenaa laa layan bek2..
cuba yg dtg beli tuh adik2 kitaa...x pun sedara mara kitaa...
x pun nenek tua yg mengidam nak makan kfc....??
kesian2...kempunan dorg..
mgkin dia x diberi latihan yg secukupnya utk melayan pelanggan dengan baik..
kita kena berbudi bahasa jgak...
walaupun berlainan bgsa..
kena ada rasa hormat menghormati antara satu sama len...
jgn nak ikotkan raser yg marah tuh jer...
as a customer kita pun kena ckp bek2 laa dngan pekerja tuh..
ada kemgknan perkerja tuh penat sgt..
tht's why dia men serbu jer cm tuh...
so nie cara2 yg terbek...hehee
kalau rase sesuai ikot laa..

pembeli : encik sya nak beli ayam dua ekor..beger begedil ada x...??
penjual: maaf yer encik..bekalan kami sudah kehabisan stok..
pembeli: urmmm tp sya dah tunggu lama niee..kenapa x bgtaw awal2 ayam dah abis...??
penjual: maaf ye sya pun baru dapat tahu nie..kalau encik nak jgk encik kena tunggu laa sampai esok pg maklum laa nak kena sembelih ayam dulu..pastu nak kena buang bulu2 ayam tuh...then nak kena gaul2 rempah makan masa jgk encik...cm mner tu....?? tp burger ada laa encik..kalau encik nak sya bgkuskan...ngget nie pun ader..

pembeli: ermm yer ker..okey laa tuh jnji ada drpd xder kalau x kebulur den...okey laa...
bg sya burger 50 biji ngn nugget 10 packet....

penjual: amboii bnyak nyer...encik nak buat kenduri kwen ker nie...?? huhuhu
okey nti sya bugkuskan yer encik tunggu sebentar..

pembeli: eh x laa kalau kenduri kwen xder laa beli cikit cm niee...sajer nak simpan stock utk esok takut abis pulak nti kalau sya dtg....

penjual: erk..hehee okey terima kasih encik sila datang lagi yer...selamat menjamu selera...


p/s: haa cm nie laa baru mesra alam cikit...nie xterlajar perahu boleh diundur terlajak kata buruk padahnyer....