Saturday, February 16, 2013

8:58 PM - 2 comments

Tips-Tips tak Kena Tinggal Bas..

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

hai...u allss...:)
pejam celik..dah sebulan cik abit duk umah cuti sem nie..hehe
malam nie beberapa jam jer ag dah nak naik bas...huhuhu
malas laa pulak ase..hehe 
isnin lak dah start sem baru..aka "SEM LAST" buat cik abit..
waaaa dah nak grad daa..huhuhu cepatnyer masa berlalu..
aser cam bru jer ma and abah 
antar aku masuk UPM ...hehe....
anyway... kat cniee cik abit nak share atau kongsi2 ckit ngn bloggerss tips-tips tak kena tinggal bas..hahaha
bukan apaa sebab cik abit pernah kena tinggal bas kot..hukhuk x bek gelakk kn kiter taw...hihihi...
time tu sem lepas..cuti pertengahan semester kalau x cilap ...hikhik


Cik abit nie kalau naik bas selalu naik bas Sani Express..bukan apa bas tu bagus..(Y)..lgpun dia ambik depan rumah cik abit..so x payah nk tunggu kat bus stand Kuala Terengganu..huhu

Tips-tips Tak Kena Tinggal Bas..heheehehe...

  • Sebelum balik u allss confrmkan balik dgn kaunter tiket tmpt beli tuh..berhenti dkt mana..
  • Jangan pergi makan kenduri-kendara pada hari nak balik..nanti cherryberyy atas bas sush lak..hehehe
  • Pastikan.. sebelum naik bas cek tiket u alls tu..cek tarikh..and masa naik..
  • Selepas itu..bilaa dah selamat naik bas tu jgn lupaa bacer doaa...pastikan u allss x buang erk tiket bas tu..senang nanti kalau ada kecemasan kena tinggal bas..so ada bukti....
  • Bila bas u alls berhenti kat mana-mana perhentian dan bila korang tibe-tibe jer tersedar then nak turun pergi tandas atau beli jajan..make sure cari pemandu bas tersebut bgtaw depa..jgn tnya penumpang bas..sebab depa bukan bawak bas pun..hukhuk...cm Cik abit laa hehee..tak tahan punya pasal..hihihi..
  • Jangan lupaa bawak..bawak..bawak...!! Beg duit..Telefon bimbit..tiket bas korang tuh..incase tetba bas korang tinggalkan korang...waaaa..nagis x berlagu laaa gamaknyer..hehehe
  • Misal kata u alls tertinggal bas..jgn panik..!! cepat ...!! pergi dekat pemandu-pemandu bas berkumpul..if ualls naik bas sani..pergi dekat pemandu2 bas sani yg duk lepak2 tgh makan..tanya depa sama ada bas korng nie tunjuk tiket dah jalan ke belum..pastikan u alls ingat rupa paras..ketinggian pemandu bas yg u allss naik td..
  • Pastu korg buatlaa muke sedih..mukaa seposen..kalau2 pemndu-pemandu bas yang seangkatannya tu kenai pemandu bas tersebut..korg mintaklah pemndu bas tersebut telefonkan ker..bgtaw yg korang kenaa tinggal bas..hukhukhuk...
  • Jika pemndu bas yg tinggalkan u alls tu ada sifat perihatin depa akan tunggu u alls kat mane2..
  • U alls mintak laa tumpang nak naik bas yang sehaluan dengan u alls..cam cik abit naik bas transnational..mjur abg pemndu bas tu baik..hehe..
  • Lastly..jangan lupaa ucapkan terima kasih kepada mereka semuaa..:)

Mood : Pengalaman yang tidak akan Cik Abit lupakan..hahahaa kena tinggal bas..gara2 makan nasi kenduri..cherry berry Cik Abit..u allss..pastu naik bas apesal tempat Cik Abit nie beg lain..?? Pelik2..last2 turun tengok trip lain..owhhh tidakkk...!!! 

Wednesday, February 6, 2013

12:23 AM - 2 comments

Melukis Guna Air Nescafe dan Lilin..

Assalamualaikum dan Selamat Malam....
Nie ada aku nak tunjuk and cerita ckit laa 
pasal seorg guRlzz nie...
Nama dia Hong Yi, 28 dari Shanghai dia merupakan 
seorang pelukis yang melukis dan mendapat ilham dari lagu Jay Chou, "Secret" untuk menghasilkan lukisan dari air nescafe  yang kreatif ini..

jom layan gmbr bagaimana Hong Yi melukis guna 
air nescafe jer ....Zazzssss







nie awekss tu... cantikkan..hehe



Haa...apa macam..?? cantik kan kreatif giler..agak2 berapa kilo nescafelah dia guna untuk wat sebuah lukisan nie...

Sekarang jummm lihat bagaimana lak dia wat lukisan pakai lilin jer....









U allss....cntik kn perghhh cayaalaa..aku nak lukis cm niee..?? 
erkk x retii laa den nti jadi muka teddy bear jee...hahahhaa

Jumm U allss..kita layan video dia baru taw cam ner nak lukis hehe...

Video Melukis Menggunakan Air Nescafe


Video Melukis Menggunakan Lilin





Mood : asal nak upload gmbr jer line internet ada tnda nie..!
~~saboww jer laaa...~~


sumber : Youtube yg bg..hehehe :)