Friday, December 13, 2013

5:41 PM - No comments

Kalau dah Jodoh....


Cam pernah dengar jerr.. tajuk entry nie...hehee
kalau korang perasan nie merupakan tajuk di Astro Oasis
dalam rancangan "KALAU DAH JODOH"..
di hoskan oleh "USTAZ KAZIM ELIAS"

Entah mengapa aku suka dengar Ustaz nie berceramah dalam rancangan tu..kelakar. pun yaa jugak..semua yang diceritakan mostly dari pengalaman dia...
Aku selalu dengar bila pagi2 masa tengah sahur di bulan Ramadhan..
kadang-kadang roomate tak bangun rancangan nie laa jadi peneman aku untuk bersahur masa tu..
banyak aku belajar dari rancangan itu..untuk menjadi suami isteri yang di redhai Allah S.W.T.

Mesti korang semua terpkir kan siapa lah jodoh kita erk...?? 
Haaa yang dah kwen tu jangan gatai2 lak huhuhu...







"Bestnya kan kalau jumpa orang yang betul-betul serius, yang hanya inginkan perkenalan
 yang singkat dan terus membawa ke arah perkahwinan.
 Tak payah bercinta bertahun-tahun lastly putus macam tu je, 
kecewa..lagipun kan buang masa. Betul tak?"

(Cam sweet jer  pic ni kan...Kan best  kalau laki tu suami syaa..dan sebelah tu sayaa...berangan laa pulak...ahaakss :P huhuhu....)



"ber’couple’ (sebelum nikah) tidak baik untuk kita. 
Sebab itu Allah swt mengizinkan berlakunya ‘kehilangan’ atau 'perpisahan'. 
Kerana ‘kehilangan’ atau 'perpisahan' yang kita 
tidak suka itu sebenarnya baik untuk kita.." 


"Cinta berlagu bisa, bisiknya biasa tapi laungannya merbahaya..
Approve hanya CINTA halal.."


Setia Menaip



5:03 PM - No comments

Photo Konvokesyen UPM ke-37



Me with My Mama and Abah and adik lelakiku...

Terima Kasih.. mama abah sudi datang dan drive dari Terengganu ke UPM, Serdang,
 Sampai kena bangun kul 5.00 pagi wokkk gara2 bapak den x tahu jalan nk ke UPM tu dari rumah mak cik aku kat Perlabuhan Klang...mjur ada pak cik aku bawakkan..Samapi UPM 6.00 pagi..hehe awal x u allss...?? bertapa "EXCITED" nyaa anak dia nak konvo hehe....



Nie test power camera man dulu sementara menunggu yang lain tibaa...

Sapa yang xder lagi erk...?? Oh..Niah and Miza...

Cepatlaaa u alsss...tak sabor nak berposing-posing bagai nie....



Masih menunggu cik Miza..so gambar berlimaa jer laa yang ada hehee...
part nie photographer berbaring di bawah..kami di atas...hahahaha....
Ampun yaa Mizaa..Kita orang ambik dulu...
Niahhh...awat hang tutup mataa....huhu....



Photograper siap p beli belon2 lagi untuk mencantikkan gambar kami semuaa u allllss...hehe
untungkan...hehe suke2..thank "Syafiq" aka Photographer den time tuh...



Part yang paling mencabar sekali apabilaa hendak mengambil gambar di sini...Haaa nak tahu mengapaa...?? nama pun atas jalan..of coz laa u allss...
kereta duk lalu lalang kat citu...ada satu kereta myvi niee...cam sajaaa jer lakk duk ulang alik kat bukit kosas nie...adeh....sbor jer laa..penat bangun duduk...
at least dapat jugaa photographer ambik pic kami..hehe :)



Time niee semuaa kena tunduk sebab...??
Nak bagi nampak lambang UPM tu..hehe...
(cam nenek-nenek si bongkok tuaaa...)




hahaha...nak tergelak sebab ada prop bungaa moshi photographer ckap x pyah ambik sebab tak sesuai..so terpaksa diletakkan di tepi...ditengah2 padang yang panass....
(Cair make mak nooookkk)



Okey masa nie baru miza sampai setelah sejam kami bergambar...fuhhh akhirnyaa dapat juga kami bergambar berenam..Yeahhhhaaa........!!!!!
"KAMI DAH GRAD"....!!!!



nie merupakan salah satu cover album cd..Tengok..betapa bagusnyaa photgrapher aku..sanggup berhempas pulas siap ada CD lagi u allss....bestkan..hehehe
Actually photographer nie dak opis aku..kebetulan dia ada kemera DSLR..So kami pun share2 lah berenam untuk  ambik gambar nie...sebab confrm laaa semuaa nak bergambarkan...huhu....okey untuk sapa2 yang nak ambik gmbar untuk konvo ke photoshot kee..kenduri berkhatan kee...opsss..hehe ley layari laman web nie...
rojer2 laaa photographer nie...S.R.Photographies




Terima Kasih  Mak Abah...
Muahhhh...muuuuaaahhhhh....

"I LOVE U ALLS...."


Setia Menaip :D