Tuesday, October 25, 2011

9:37 PM - No comments

kawan saya ckp my Face ader gaYa cm "keIBuan"...tol atau tIdaK...??


dISini aDer bEberApa Fakta....hEHeeeehE.....

1) Ermm,,,aku nie suka kn budak2 nak2 yg umr kecik2 cm baby coz comel sgt...suker tgk dowg...cuke cubit...tarik2 pipi depa....

2) Aku ingt lagi time tu aku nek bas rapid bru balik dr g MINEs...shoping2...penat laa kata kn...tetber ader sorg dak nie...duk usha2 kt aku...hhihi...aku pun senyum jer la kt dia....ckp "meh la cnie duk kat akak.."...waaa dia respon bek punyer....huhu....dia senyum2 je....so haappy laa aku....hehe....uper2 nye nenek dia ckp uper aku cm mak dia....hehe...patut laa dia nk jer kat aku...hihihih....


3) salah satu jgak aku nie SUker ambik pic ngn dak2 coz aser cm comel jer......Saper .....??? aku laa yg comel hahhaaa....ahaaksss...terlebih sudah....eyewwww.....


4)  ari tu g time square ngn my belangkas.. hehe...so ader laa sorg dak nie around 1 thn kot...comel sgt...aku nie dh laa lapa kot time tu...mklum laa bru nk mkn pagi...padahal dah kul 3pm..memg patutla perot aku nie memulas2 mintak di isi...huhu...tgh2 mkn tu aku terlihat dak tu tgk2 kat aku...hehe...dlm ati " akak comel yer dik.." hahaha.... aku senyum jer kat dak tu sambil lmbai2 tgn kat dia..pastu sambung mkn balik...mkn2...tetba aku tgk dak tu balik...dia tunjuk2 kat sesuatu...aku senyum jer laa...pastu dia cm nk ckp something...tp aku mner laa phm...heheh....so aku tunjuk laa nk air erk...pastu dia anggunk...laa cian nya...dahaga upernyer...aku pun pngil dtg cnie....huhu tp dia x dtg...coz duk dlm kerusi baby...hihi...so mak dia pun g la beli air kat dak tu....cian pulak aku tgk....muuuuuahhhh kiss kat pp baby tu....


So...??? aper koMen korg......?? heheh....ahakss...

8:55 PM - No comments

beRhati-hAti seMasa BerjalaN-jalaN puLang kE kELaS....

Selepas kelas Dr. Azahari, saya dan rakan-rakan keluar dari bilik kuliah menuju ke perhentian bas. Ketika dalam perjalanan menuju ke perhentian bas sebuah kereta saga muncul, kelihatan rakan sekelas saya iaitu Nik Asyraf sedang memandu kereta saga tersebut. Dia menyapa saya dan rakan-rakan. Dia juga menjemput saya dan rakan seramai 7 orang untuk menaiki keretanya ke kolej. Tetapi kami semua tidak menaiki kereta tersebut  dan mengucapkan terima kasih kepada nik asyraf kerana sudi menumpangkan kami. Selepas keretanya berlalu pergi kami semua meneruskan perjalanan untuk ke perhentian bas. Tiba-tiba kami terlihat seekor anjing sedang berkeliaran di kawasan tempat letak kereta. Mastura menjerit supaya jangan ada sesiapa pun yang lari tetapi kawan-kawan saya yang lain lari secara perlahan, selang beberapa minit kami berjalan kaki semakin laju menuju ke perhentian bas. Apabila sudah sampai di perhentian bas kelihatan sebuah bas menunju kearah perhentian tersebut. Kami seterusnya berjalan menuju kearah bas tersebut tetapi malangnya apabila berada berhampiran, bas tersebut terus berlalu pergi begitu sahaja. Kami semua menjerit dan duduk semula di kerusi yang disediakan di perhentian tersebut untuk menunggu bas yang seterusnya tiba.


kita org paling berhati2 apabila ternampak anjing liar nie...sEraM...!!!!

8:46 PM - No comments

First Week at UPM (sEm 3)


1st day aku sampai ari ahd..area jam 8.00 am..
dah sampai tu trus g nek office nak minatak kunci
tp pk cik din ckp org pjbt x dtg lg so aku tunggu kat surau dlu...
maklum laa penat...tegang2 urat n bdn dlu...huhu

tetba dgr ader cm org tarik kerusi...
ermm mybe dah ader org dftr nie kot....
mkin lama makin bnyk pulak bunyi kerusi tu...

aku pun bgun g bsuh muker...hehehe..mklum laa dr dlm bas tido kot...
Then aku bru teringt coz aku der mohon utk tukar aras ari tu..
ermm..mintak2 laa dpt..

smpai kat dlm dewan tu kak aan suruh ic  borang..
so aku pun ic laa..
then g dftr nama n check nama kat bilik mana aku duduk...

Alhamdulillah...aku dpt aras satu....YaHOOOOOOO....!!!
bestnyer....kurang cikit beban nak angkt brg2..

EsOkkkk......

1st time..pg isnin xder kuliah...
xder aper yg best cumer ptg tu awal2 dah dpt asgmnt...kaunseling...huhu...aiyoooo....

LuSEEE.....

pg tu kelas research methodology...
mula2 seblum msuk aku ingt kena wat tesis dh kot subject nie...
fuhhh...legaa...juz cri pasal journal n tesis master n pHd....(asgmnt yg hard bg sem nie)

RabUU....

dr sem stu pai dua...
xpnh pun der kelas mlm...
tetba sem nie yg elektif kiterowg der kelas mlm...
pai kul 11 lak tu...
prof yg ajar tu my PA so aku dh kenal laa...
hehhe.....
adeh...prof tu tgk jer cm tu tp...cam2 cter terkeluar dr mulut diaa....tp fun laaa
1st msuk tu dia suruh semua dak2 duk depan...
pas tu dia inform kat kte org aper itu 4ADAB...
isyhh....cm kelas agama laa pulak....huhuhu
 " sebab aper kamu x dpt 4.o sebab kamu x ada adab yg betul"