Wednesday, November 14, 2012

5:01 PM - No comments

Pasar Malam

Hari nie nak cerita mengenai makanan kegemaran aku
kalau pergi PASAR MALAM
actually...
Aku suka pergi pasar malam nie sebab of cos laa as a student harga
barang-barang@ makanan yang dijual berpatutan..
so ok laa katakan..hehehe
lagi pun dh jemuu jer asyik makan dekat "FOOD COURT UPM" jerr
sekali sekala tukar selera laa ckit hehee...

kalau pergi pasar malam perkara yg wajib aku beli ialah...teng teng....hheehhee


                 
JAGUNG PANGANG @REBUS..
tp mostly aku sukaa rebus cikit kot hehehe...


SPRING POTATO...


RANGKA AYAM


TAU FU FAH




CHAR KUEH TEOW



uishhh nyum2 sedappnyaa...
Haaa nak kata aku laa tu erkk..."Kuatnya kau melantak..." hehehe
aku taw dh hehehe...
Opsss sorry ckit...tp ikot bajet laa beb...
x semuaa aku beli...
kalau aku dh mkan nasi tgh hari aku x beli dh char kueh teow nie...
tgk pada mood jgk laa kot nak makan apaa
tp nie laa diantra menu2 yg selalu aku beli lau p pasar malam...hehehe


nie lak minuman fav aku lau p pasar malam jommmm cek de outtt...!!! hehehe :p


AIR TEBU


AIR SOYA



AIR LIMAU ASAM BOY

perghhh sedappp....kecur air liur beb...
hilang dahagaa setelah pusing2 satu pasar malam niee hahahaa....

4:29 PM - 1 comment

Semoga Roh Kembar Dicucuri Rahmat..



Setiap yang hidup pasti akan mati
cuma masa dan keadaanya di tentukan oleh Allah s.w.t
tuhan yg maha mengetahui segala yang terjadi.
sebak..
bukan apa sebab baby lagi..
kembar diserang penyakit " toksin dalam darahnya"
Doktor pun x dpt mengubati pesakit..malah doktor
sendiri pun pelik dan hairan bagaiman kembar boleh dijangkiti penyakit ini
x silap aku time puasa B cter kembar sudah di masukkan ke hospital
di sebabkan ada toksin dlm drhnya..
kesian jgk..kecik2 lagi..bby lak tuh dh sakit..
pastu b cerita dia kena penyakit darah tinggi dan kena dialysis buah pinggang
uishhh takutnyaa...bby lg..org tua yg kena cuci drh pun apatah lagi 
sedihhnya dengar...
Namun aku tahu disebalik kejadian ini mesti ada hikmahnya..
mesti ada sebab peristiwa ini terjadi
maybe ini dugaan untuk kita semuaa..
tapi sedih sngt sebab bby kembar nie sgt comel
x sempat aku nk cubit2 main2 ngn diaa
tp apa kan daya
dia telah pergi menghdp ilahi..
aku hanya mampu doakan semoga roh kembar dicucuri rahmatmu Ya Allah..


ini lah wajah kembar..sgt comelkan..:-)
marilah kita sama2 doakannya..
Al-Fatihah buat arwah kembar..


Tuesday, October 23, 2012

11:01 PM - No comments

Balik Kampung .....

SELASA..


Miza..Niah..Atiqah dan Moshi sedang duduk lepak sarapan dekat foyer JPPPL
ketika itu Moshi sedang menyantap Nasi Lemak..."erkk sedap pulak aku tgk..." nyataku di dalam hati hehe....
Aku masuk letak beg ke dalam kelas...Pagi itu kelas DR Sham iaitu kelas 
Pengurusan Pembelajaran Professional...
aku kemudian keluar semula sambil lepak dengan dia orang..
aku pun ckp.."moshi cam sedap jer nasi lemak..nak cikit."..heheh...
aku pun merasa satu sudu nasi lemak.." 
then...
teba2 Miza bersuara " eh kau taw x yat ckp kelas DR J batal hari nie...""
huhuhu 
aku lak jawab"eh yer kee...owhhh law cam tu kelas DR Maimunah batal..Dr J batal Tn OJ pun batall...!!
so kelas DR Sham jer laa ari khamis yg ader kn...
So cam ner..??"
Miza: '' Tu laa kita org ingt nk mintak ngn dia ckp xnk ader kelas khamis ni...mintak2 dia terimaa..."
aku: " hope cam tu laa"

KETIKA DI DALAM KELAS DR SHAM

"Dr..Ari khamis ader kelas x...??"
DR Sham: "ehh ader...ader...sapa yg nak ader kelas semua angkat tangan..."
kelihatan xder sorg pun yg angkt..
Atiqah: " siapa angkt tgn ciap laa korg aku ketuk nti..." hahahaha
DR Sham..:" sapa xnak ader kelas angkt tgn..."
kelihatan semua pelajar mengangkat tangan masing-masing...dua2 belah tgn pulak tu..hehe 
kalau ley ngn kaki jgk dorg nak angkt...hahahaha

yahoooo...!!! huraeyyy...!!! dapat balik kampung....hehehehe




Saturday, September 1, 2012

9:26 AM - No comments

aGak BenGang jGaklaa...

arghhhhhhh....
BenGangnyer Raser.....!!!
seriusly....
tgh2 seriouss ckp 
bley pulak dia duk upload gmBR2 dlm FB..
org tNYER wat senyap jeR..
aduishhh...
mNEr akU x BenganG cm nie
aku BnGang...
nmpk ngt x seriusss...
aishhh
sbr jer laaa...



ermm....
cnfiusss
byk gmbr...
xknlaa pergi portwel seorg2 mesti
ngn someone niee...
tp xper aku xnmpk..
tp kalau aku dpt taww
tiada maaf bagimu..
thanksss a lot..
biar tuhan tunjuk..
Ya Allah Beri lah aku Petunjuk..
kau tabahkanlah hati hambamu ini.




Thursday, April 26, 2012

11:28 PM - 1 comment

Watch BATTELSHIPS and KAROKE TIMe…


Waaa ari nie aku kuar ngn mebe2 kos aku Aka..My BestfRiend looorr…
Apa lagi kuar kita org g tgk wayang…
Sampai2 trus beli tiket…
Masuk nie aku dh 2x tgk BATTELSHIPS…perghhh layan..
Cter dia best laa jgk..
~~nak2 hero ensem..ahakss ;-P
Aku kagum ngn dia punya teknologi camera yg digunakan…MANTOP…!!
Pastu jalan2 laa..
Then rase nak pergi karoke lak…
Lama jgk aku x pergi pecah suara nie…
Perghh kalau dh karok karang stu lagu x cukup
Coz bila dh nyanyi cnfrm korg nak nyanyi lagi sekali…hehe
X PERCAYA…??
Haa korg try laa pergi karok tu…aCer cuba Try TGokk….??
Hahahaa…cnfrm laa wa berani ggt Kuku JAri Kaki..
Korg Mesti nk Top up nyanyi lg…hehehe

 MY FrieNds..HrD ..;-)



 haha..nie laaa RAJA KAROKE...huhu


Saturday, April 14, 2012

3:15 AM - No comments

He fiNally has A gIrlFriends...ermm :-(

 

 I do not know why...ermm
i feel sad ..
when I saw in  his........ 
Actually I know that he now has someone special....
 he forgot about me.. 
But i also do not know about my feelings towards him..
actually i always love him..
but not for today after him  ...hurt my feelings..
so fast you forgot about me..
why i so sad right now..
ermmmm...

coz i see in his..
he actually in relationship with A....F
waaaaa....
i do not know my feeling..
i cry...
i sad...
why should it happen to me... 
in my mind i thinks he has forgot about me and memory about us..
actually i still save his picture in my mind..phone and laptop..
wht should i do..
DELETE..!!!!!
arghhhh...so tension right now...
i feel lonely right  now..
:-(