Friday, December 13, 2013

5:41 PM - No comments

Kalau dah Jodoh....


Cam pernah dengar jerr.. tajuk entry nie...hehee
kalau korang perasan nie merupakan tajuk di Astro Oasis
dalam rancangan "KALAU DAH JODOH"..
di hoskan oleh "USTAZ KAZIM ELIAS"

Entah mengapa aku suka dengar Ustaz nie berceramah dalam rancangan tu..kelakar. pun yaa jugak..semua yang diceritakan mostly dari pengalaman dia...
Aku selalu dengar bila pagi2 masa tengah sahur di bulan Ramadhan..
kadang-kadang roomate tak bangun rancangan nie laa jadi peneman aku untuk bersahur masa tu..
banyak aku belajar dari rancangan itu..untuk menjadi suami isteri yang di redhai Allah S.W.T.

Mesti korang semua terpkir kan siapa lah jodoh kita erk...?? 
Haaa yang dah kwen tu jangan gatai2 lak huhuhu...







"Bestnya kan kalau jumpa orang yang betul-betul serius, yang hanya inginkan perkenalan
 yang singkat dan terus membawa ke arah perkahwinan.
 Tak payah bercinta bertahun-tahun lastly putus macam tu je, 
kecewa..lagipun kan buang masa. Betul tak?"

(Cam sweet jer  pic ni kan...Kan best  kalau laki tu suami syaa..dan sebelah tu sayaa...berangan laa pulak...ahaakss :P huhuhu....)



"ber’couple’ (sebelum nikah) tidak baik untuk kita. 
Sebab itu Allah swt mengizinkan berlakunya ‘kehilangan’ atau 'perpisahan'. 
Kerana ‘kehilangan’ atau 'perpisahan' yang kita 
tidak suka itu sebenarnya baik untuk kita.." 


"Cinta berlagu bisa, bisiknya biasa tapi laungannya merbahaya..
Approve hanya CINTA halal.."


Setia Menaip



0 comments: