Tuesday, January 28, 2014

8:00 PM - 4 comments

Persamaan Bola dan Shopping





Assalamualaikum dan Salam Sejahteraa...

Sambungan kepada post yang sebelum nie "Bola VS Shopping"
bolaa dan Shoping pun ada persamaan jugaa taw..jomm tengok dan baca senarai nie...hehe



1. Menjerit

#orang laki, or tak kisah laa sapa2 peminat bolaa mesti menjerit kalau tengok bola..even bola tu tak masuk gol..tapi kalau dah masuk gol mau pecah gegendang telinga waa kalau depa menjerit...
"GOL"...!!!!! pai keluar anak tekak..nak2 kalau lelaki2 di rumahku ini tengok bolaa...

#perempuan lak..kalau lalu kat shopping complex ada tulis benda nie
"Beg tangan Bonia 100% diskaun"
hahaha memang tak laa Bonia nak bagi 100% diskaun hehehe melawokkk lak aku neee...
conformm menjeritt jugaaa...!! aku nakkkkkkk beg tuuhhhh...!!!

2. Harga

* peminat bola nie kalau harga tiket beratus2 pun merekaa sanggup nak beli maklum laaa excitedd nak tengok perlawanan tu lagi2 kalau ada permain hok diaa berkenan or peminat tegar contoh cm perlawanan Malaysia dengan Barcelona hari tuh...gilaaaa rmai gilaaa orang kat stadium....confrm mhal ckit harga tiket bola dari biasakan...even mahal pun merekaa sanggup bertungkus lumus simpan duit and berebut2 nak p beli tiker bolaa tuh...

* Gegurlz laakk even mahal ke murah kee hargaa depa x kisah janji merekaa dah berkenan dengan barang tu memang merekaa nak laa...aku..? tengok jugaa kot hargaa dulu tapi kalau diskaun memang belii laaa rugii kalau tak beli..pape pun memang kena simpan duit kalau nak beli barang2 yang kita berkenan nie...pastu kenaa pikir nak ke tak nak...hehehe

3. Tempat

Tempat bola atau tempat nak shopping mesti tempat yang orang semua tahu nak pergi sana...hehe
contoh aku bagi Stadium Bukit Jalil semuaa taw kan stadium tu kat mana..SOGO..?? nie pun mesti korang taw jugaa kan..tempat-tempat nie mesti laa stratergik orang cakap..tempat lalu lalang masyarakat setempat dan tempat tumpuan ramai..jadi mudah laa untuk aku atau peminat bolaa nak pergi...hehe

4. Hari 

Nak tengok bola atau pergi shopping nie bukan hari2 leh kita pergi...Mesti ada masa dan waktu yang tertentu..contohnyaa kalau shopping of coz laa lepas hang paa semuaa gaji baru p shopping kan..klau takk memang tak syok laaa nak p beli barang2 dapur kee baju ke apaa...kalau nak tengok bolaa juga pun cam tu jugaaa maksdnyaa ada hari2 tertentu dijangkakan perlawanan bola bakal berlangsung..kalau tiap2 hari tu namanyaa permainan meng"katang"kan badan aka untuk keluar peluh jee main bola nie..huhuhu

5. Kad

Kad..?? hehe sapa2 pemain bolaa yang beraksi ganas dipadang akan dikenakan kad kuning atau kad merah.. kad merah tu dah kiraa dibuang padang daaaa u alsss...Kalau kad shopping complex lakk kitaa yang adaa kuasa ngan kad tu hehe...kad diskaun atau pun kad ahli..wakakaka....:P ehhh rugi tau kalau u allss tak menggunakan kad nie dengan seadanyaa...hehehe 

anda semuaa setuju..?? hahhaa entah apaa laa aku merepek nie...
belasah jer laa labu...logik ke tidookkk..???

Setia Menaip



4 comments:

Wah ada idola..huhu

shafiqhashim.blogspot.com

blogwalking here...

www.izzaraamani01.blogspot.com

kau sangat kreatif.. bukan saja didalam mimpi malahan di alam realiti...

Haha menaip hnya utk mengisi masa lapang aje..