Wednesday, February 8, 2012

12:08 AM - 2 comments

Pekerja KFC kurg ajar....???


bru on FB..then tetba aku tertarik dgn video nie...
dan video nie baru jer di upload 56 minit ago...
kejadian nie berlaku dekat kfc i city shah alam...
isyh2 cam2 laaa...
bawak besabar..smuanya bisa di atur dong...
cm nie ker rakyat malaysiaa...??
agak2nyer dorg nie x sempat belajar sivik kot tu laa pasai jd cam nie...
aduishh...
org tuh dah tunggu sejam kot last2 samapi turn dia ckp 
ayam dah xder..
kecian2...lenguh kot tunggu
setahun aku x prnh pulak kfc kehabisan ayam....??
ermm pelik jgak nie...??
nak kata selsema burung ....???
haaa...H1N1 x....?? erkkk
isyhhh xnk2....
nie juz pendapat aku jer laa...
sebagai pekerja kita harus laa bersabar dgn 
pelbagai karenah pelanggan nie...
maklum laa dia kn customer kitaa..
kalau xder customer cm mner kita nak dapat gaji...??
cam mner bos nk bg duit...??
so kenaa laa layan bek2..
cuba yg dtg beli tuh adik2 kitaa...x pun sedara mara kitaa...
x pun nenek tua yg mengidam nak makan kfc....??
kesian2...kempunan dorg..
mgkin dia x diberi latihan yg secukupnya utk melayan pelanggan dengan baik..
kita kena berbudi bahasa jgak...
walaupun berlainan bgsa..
kena ada rasa hormat menghormati antara satu sama len...
jgn nak ikotkan raser yg marah tuh jer...
as a customer kita pun kena ckp bek2 laa dngan pekerja tuh..
ada kemgknan perkerja tuh penat sgt..
tht's why dia men serbu jer cm tuh...
so nie cara2 yg terbek...hehee
kalau rase sesuai ikot laa..

pembeli : encik sya nak beli ayam dua ekor..beger begedil ada x...??
penjual: maaf yer encik..bekalan kami sudah kehabisan stok..
pembeli: urmmm tp sya dah tunggu lama niee..kenapa x bgtaw awal2 ayam dah abis...??
penjual: maaf ye sya pun baru dapat tahu nie..kalau encik nak jgk encik kena tunggu laa sampai esok pg maklum laa nak kena sembelih ayam dulu..pastu nak kena buang bulu2 ayam tuh...then nak kena gaul2 rempah makan masa jgk encik...cm mner tu....?? tp burger ada laa encik..kalau encik nak sya bgkuskan...ngget nie pun ader..

pembeli: ermm yer ker..okey laa tuh jnji ada drpd xder kalau x kebulur den...okey laa...
bg sya burger 50 biji ngn nugget 10 packet....

penjual: amboii bnyak nyer...encik nak buat kenduri kwen ker nie...?? huhuhu
okey nti sya bugkuskan yer encik tunggu sebentar..

pembeli: eh x laa kalau kenduri kwen xder laa beli cikit cm niee...sajer nak simpan stock utk esok takut abis pulak nti kalau sya dtg....

penjual: erk..hehee okey terima kasih encik sila datang lagi yer...selamat menjamu selera...


p/s: haa cm nie laa baru mesra alam cikit...nie xterlajar perahu boleh diundur terlajak kata buruk padahnyer....







2 comments:

haha..pndai plak ko wat cntoh ea na?? haha..siap ada pasal kurang latihan nih..haha...HR sgt !

hehe..of coz laaa semngt HRD....!!!